Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ИСС на Сајму машина и алата за дрвну индустрију

Представнице Института за стандардизацију Србије посетиле су данас 58. Међународни сајам машина и алата за дрвну индустрију (УФИ), који се одржава од 8. до 12. новембра у хали 5 Београдског сајма. Ова манифестација била је део Сајма намештаја, опреме и унутрашње декорације, а због свог значаја за домаћу и регионалну привреду прерасла је у посебан догађај који се одвија паралелно са Сајмом намештаја. Након двогодишње паузе, то поново постаје кључно место сусрета произвођача и диструбутера, инжењера и посетилаца заинтересованих за понуду из области дрвне индустрије.

Институт се  на Сајму машина и алата за дрвну индустрију представља први пут, и то на штанду часописа „Дрво техника“. Са главним и одговорним уредником овог часописа, г. Драгојлом Благојевићем, овом приликом је разговарано о будућој сарадњи. С обзиром на то да се овај стручни часопис већ 19 година бави свим важним питањима која се односе на екологију и технологију у дрвнопрерађивачкој индустрији, његови читаоци ће моћи да се информишу и о новостима у стандардизацији у овој области. Часопис „Дрво техника“  се објављује квартално и већ је у припреми први број за 2023. годину.  У његовом садржају наћи ће се текст о наступу на Сајму, као и први чланак о националним стандардима и комисијама за стандарде у области дрвне индустрије.