Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

ISS na Sajmu mašina i alata za drvnu industriju

Predstavnice Instituta za standardizaciju Srbije posetile su danas 58. Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju (UFI), koji se održava od 8. do 12. novembra u hali 5 Beogradskog sajma. Ova manifestacija bila je deo Sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, a zbog svog značaja za domaću i regionalnu privredu prerasla je u poseban događaj koji se odvija paralelno sa Sajmom nameštaja. Nakon dvogodišnje pauze, to ponovo postaje ključno mesto susreta proizvođača i distrubutera, inženjera i posetilaca zainteresovanih za ponudu iz oblasti drvne industrije.

Institut se  na Sajmu mašina i alata za drvnu industriju predstavlja prvi put, i to na štandu časopisa „Drvo tehnika“. Sa glavnim i odgovornim urednikom ovog časopisa, g. Dragojlom Blagojevićem, ovom prilikom je razgovarano o budućoj saradnji. S obzirom na to da se ovaj stručni časopis već 19 godina bavi svim važnim pitanjima koja se odnose na ekologiju i tehnologiju u drvnoprerađivačkoj industriji, njegovi čitaoci će moći da se informišu i o novostima u standardizaciji u ovoj oblasti. Časopis „Drvo tehnika“  se objavljuje kvartalno i već je u pripremi prvi broj za 2023. godinu.  U njegovom sadržaju naći će se tekst o nastupu na Sajmu, kao i prvi članak o nacionalnim standardima i komisijama za standarde u oblasti drvne industrije.