Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ИСС на Сајму женског иновационог предузетништва

Сајам женског иновационог предузетништва организован је као дводневна манифестација, 11. и 12. септембра ове године, под покровитељством Владе Србије и Кабинета министра за иновације и технолошки развој. Организатори ове манифестације су Удружење грађана „Локална самоорганизација“ и Град Београд, а основна идеја је повећање и побољшање економских могућности за жене предузетнице у Србији кроз залагање, предузетничку обуку и развој.

Овај сајам, намењен женама иновационим предузетницама, одржан је у оквиру комплекса Београда на води, на платоу иза зграде Геозавода. За учешће је пристигло око 70 пријава, чиме је исказано велико интересовање. Изабрани излагачи, представници малих предузећа у власништву жена имали су на располагању изложбени простор за промовисање својих идеја, производа и услуга. Учешће за излагаче и посетиоце било је бесплатно, али је због актуелне епидемиолошке ситуације број учесника био ограничен.

ИСС је учешћем на првом дану сајма, заједно са Заводом за интелектуалну својину, пружио подршку развоју и промоцији женског иновационог предузетништва на националном и локалном нивоу. Кроз презентацију основне делатности, чланства у Институту и услуга које Интитут обавља, предузетнице су упознате са националном стандардизацијом и могућностима за унапређење пословања применом стандарда. Том приликом најављен је и предстојећи вебинар „Стандарди и иновације“, који Институт организује у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, као и обележавање Светског дана стандарда и Дана Института за стандардизацију Србије.