Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Сарадња са Високом спортском и здравственом школом

Институт за стандардизацију Србије остварио је успешну сарадњу са бројним образовним установама у нашој земљи. Циљ тог повезивања је упознавање студената и средњошколаца са стандардизацијом, како би након завршетка свог школовања они били спремни да практично примењују стандарде.

Стандарди су свуда присутни и зато је од стране највишег руководства Високе спортске и здравствене школе у Београду покренута иницијатива за партнерство са Институтом за стандардизацију Србије. Тим поводом, Институт су 10. новембра ове године посетили проф. др Бранко Бошковић, директор и Ана Крстић, заменик директора ове високе школе.

Школа је основана 1997. године, као једна од првих приватних високошколских установа у области спорта, под називом Виша школа за спортске тренере. Данас је то акредитована високообразовна установа, јединствена у Србији по томе што обухвата студијске програме из области друштвено-хуманистичких и медицинских наука. Мисија Школе је да образује стручњаке који ће користити савремене методе тренирања, учења, управљања, здравствене превентиве и рехабилитације.

На одржаном састанку размотрене су могућности за будућу сарадњу, а гостима је представљен и нови стандард SRPS ISO 21001, који пружа смернице за систем менаџмента за образовне организације.