Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ИСС домаћин Генералне скупштине CEN-а и CENELEC-а од 19. до 22. јуна

После вишемесечних активности у кооперацији CEN/CENELEC Менаџмент центра и Института за стандардизацију Србије (ИСС), јуче је званично почело пријављивање националних тела за стандардизацију за учешће у Генералној скупштини CEN-а и CENELEC-а, која се ове године први пут дешава у Србији, у периоду између 19. и 22. јуна. 

Вест о томе да је Институту за стандардизацију Србије, као националном телу за стандардизацију, указана част да ове године буде домаћин Генералне скупштине најављена је још прошле године у Прагу, током претходног заседања скупштине. Тада су путем промотивног спота Института сви представници националних тела за стандардизацију из Европе добили прву позивницу за овај догађај, који се сваке године организује у другој земљи чланици.

Активности у вези са организацијом Генералне скупштине почеле су одмах након тога, а јуче је Менаџмент центар CEN-a и CENELEC-а званично упутио позив свим земљама чланицама да присуствују овом догађају. Како се очекује, у Београд ће том приликом доћи више од 200 представника националних тела за стандардизацију, из 34 земље Европе и света, који ће током четвородневног заседања одлучивати о даљим правцима развоја европске стандардизације.

Поред тога, овај догађај ће бити прилика да се наша земља представи и као атрактивна дестинација за инвестиције. 

С тим у вези, Институт позива и заинтересоване компаније, које су у своје системе увеле значајне стандарде и које препознају улогу стандарда у унапређењу сопственог пословања, да нам се обрате уколико су заинтересоване да постану спонзори овог догађаја. Коначна листа спонзора још увек није готова, а сви заинтересовани могу нам се обратити путем телефона:  
011/3409 388 или 011/3409 301, или путем е-поште: kabinet@iss.rs.