Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Одржан вебинар за студенте

У петак, 28. маја 2021. године одржан је једночасовни вебинар за студенте, који је био још једна прилика за ближе упознавање академаца са радом Института за стандардизацију Србије.

На овом вебинару су представнице Института говориле о начину на који Институт обавља своју делатност, о раду домаћих стручњака у комисијама за стандарде, као и у међународним и европским техничким комитетима. Објашњен је процес доношења стандарда, а посебно је наглашен значај укључивања заинтересованих страна у националну стандардизацију кроз давање коментара на текстове нацрта српских стандарда. Ове године дружење са студентима је први пут било виртуелно, и то на два догађаја у мају - недавно је успешно одржан први вебинар за студенте Економског факултета у Београду.

Институт за стандардизацију Србије посебну пажњу поклања одржавању континуиране сарадње са високообразовним установама, са циљем упознавања студентата са користима од примене стандарда. Током протеклих година велики број академаца посетио је Институт, а представници Института су, такође, у више наврата имали гостујућа предавања на неколико факултета.