Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ИСС учествовао на ПР округлом столу у организацији CEN и CENELEC у Бечу

Прошлонедељни дводневни ПР округли сто  у Бечу, са око 40 представника европских организација за стандардизацију, међу којима је пуноправни члан и Институт за стандардизацију Србије, донео је договор о интензивнијој сарадњи у 2024. години. Будући квартални онлајн састанци имаће за циљ да одговоре све већим захтевима тржишта када су у питању начини комуникације.

Ова година за ИСС је посебно значајна јер је био домаћин Генералне скупштине CEN-CENELEC-а. Иако је по први пут овај догађај трајао четири дана и преко 200 учесника похвалило организацију домаћина, a с обзиром да је у питању интерни догађај CEN-CENELEC-а, ИСС са њим није могао да учествује у номинацијама за награде за стандарде, које се од 2023.године додељују у три категорије. Од укупно 22 номинације, награде за ПР кампање добили су DIN (Немачки институт за стандардизацију) и HZN (Хрватски завод за норме). У области друштвених мрежа добитници су Израел и Словенија, док су у оквиру организације догађаја награде добиле Шпанија и Холандија.

Као представник за односе са јавношћу и маркетинг у Институту за стандардизацију Србије, колегиница Александра Богдановић је заједно са колегама из других земаља активно учествовала у утврђивању и разматрању захтева тржишта и у свим другим сегментима конференције, која има дугорочни циљ да трасира пут промоцији стандарда и упознаје ширу јавност са улогом стандарда у напретку друштва у целини. 

Овај округли сто је за Институт посебно битан јер се следеће године обележава значајан јубилеј –  90 година стандардизације у Србији, а то је свакако догађај у оквиру којег ће начини комуникације имати изузетно важну улогу.