Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Подршка Института развоју младих стручњака

Институт за стандардизацију Србије и Електротехнички факултет Универзитета у Београду закључили су прошле недеље Споразум о пословно-техничкој сарадњи, у циљу заједничких активности које ће студентима овог факултета обезбедити стицање знања из области стандардизације и инфраструктуре квалитета.

Непосредан повод за сарадњу био је учествовање студентског тима „H-Bridges” на престижном такмичењу у области иновативних и енергетски ефикасних решења, International Future Energy Challenge (IFEC). Полуфинале овог такмичења биће одржано у марту 2023. године у Орланду, САД.

Институт ће подржати студенте кроз обезбеђивање коришћења стандарда из научне стручне области истраживачког тима и коришћење онлајн базе српских стандарда и сродних докумената, као и логистичком подршком. Будућа сарадња обухватиће и остале активности које ће допринети побољшању информисаности о националној, европској и међународној стандардизацији, као што је организовање семинара за студенте овог факултета.

Детаљније о успесима студентског тима и њиховом пројекту можете прочитати у рубрици посвећеној иновацијама у новом броју билтена „Стандардизација”, који ће ускоро бити објављен.