Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Podrška Instituta razvoju mladih stručnjaka

Institut za standardizaciju Srbije i Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu zaključili su prošle nedelje Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, u cilju zajedničkih aktivnosti koje će studentima ovog fakulteta obezbediti sticanje znanja iz oblasti standardizacije i infrastrukture kvaliteta.

Neposredan povod za saradnju bio je učestvovanje studentskog tima „H-Bridges” na prestižnom takmičenju u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja, International Future Energy Challenge (IFEC). Polufinale ovog takmičenja biće održano u martu 2023. godine u Orlandu, SAD.

Institut će podržati studente kroz obezbeđivanje korišćenja standarda iz naučne stručne oblasti istraživačkog tima i korišćenje onlajn baze srpskih standarda i srodnih dokumenata, kao i logističkom podrškom. Buduća saradnja obuhvatiće i ostale aktivnosti koje će doprineti poboljšanju informisanosti o nacionalnoj, evropskoj i međunarodnoj standardizaciji, kao što je organizovanje seminara za studente ovog fakulteta.

Detaljnije o uspesima studentskog tima i njihovom projektu možete pročitati u rubrici posvećenoj inovacijama u novom broju biltena „Standardizacija”, koji će uskoro biti objavljen.