Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Naša strategija

U saglasnosti sa strategijom Republike Srbije, Institut za standardizaciju Srbije intenzivno radi na ispunjavanju obaveza proisteklih iz punopravnog članstva u evropskim organizacijama za standardizaciju CEN i CENELEC, odnosno na preuzimanju evropskih standarda, a zatim i na preuzimanju međunarodnih i drugih nacionalnih standarda za kojima postoji interes.
Preuzimanje evropskih i međunarodnih standarda na engleskom jeziku (ili nekom drugom od zvaničnih jezika evropskih organizacija za standardizaciju) jeste mogućnost garantovana Zakonom o standardizaciji. Međutim, za korisnike je primena zahteva standarda znatno lakša ukoliko postoje prevodi standarda na srpski jezik. U skladu sa našim strateškim ciljem da raspolažemo sa što više srpskih standarda nastalih preuzimanjem evropskih i međunarodnih standarda na srpskom jeziku, 2018. godine smo uveli novu uslugu – uslužno prevođenje standarda za potrebe zainteresovanih korisnika.

Takođe, ulaganjem u profesionalnu osposobljenost i kompetentnost stručnjaka u Institutu i njihovih saradnika obezbedićemo ravnopravno učešće u evropskoj i međunarodnoj standardizaciji.

Povećavanjem interesovanja za učešće eksperata, predstavnika privrede, obrazovnih institucija, državnih institucija i potrošača u rad Instituta i njegovih tehničkih tela podizaćemo ugled nacionalne standardizacije i ostvariti naš cilj – vodeća nacionalna organizacija za standardizaciju u ovom delu Evrope.

Unapređenje naše informativno-izdavačke delatnosti omogućiće brže i kvalitetnije informisanje naših korisnika i naših članova. Objavljivanje različitih publikacija o standardima i drugih promotivnih materijala, tematskih zbirki standarda, širenje svesti o značaju standarda i standardizacije na nacionalnom nivou organizovanjem stručnih seminara i obuka predstavljaju aktivnosti kojima će se Institut intenzivno posvetiti u narednom periodu.