Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 8128-2:1993

Apple juice, apple juice concentrates and drinks containing apple juice — Determination of patulin content — Part 2: Method using thin-layer chromatography
24. 6. 1993.

Опште информације

90.93     20. 1. 2022.

ISO

ISO/TC 34/SC 3

Међународни стандард

67.160.20  

француски   енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

The principle of the method specified is extraction of patulin in a mixture of ethyl acetate and chloroform (3:2 by volume), filtration of the extract on a silica-gel column and qualitative and quantitative determination by means of two-directional thin-layer chromatography. The spots are developed using a 3-methyl-2-benzothiazoline hydrazone (MBTH) hydrochloride solution. The limit of detection is 25 µg/l, based on 50 ml of ready-to-drink apple juice. The more precise method of analysis is HPLC.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 8128-2:1993
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
20. 1. 2022.