Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 8587:2006

Sensory analysis — Methodology — Ranking
17. 10. 2006.

Опште информације

90.93     10. 5. 2022.

ISO

ISO/TC 34/SC 12

Међународни стандард

67.240  

енглески   француски   руски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

ISO 8587:2006 describes a method for sensory evaluation with the aim of placing a series of test samples in rank order.
This method allows for assessing differences among several samples based on the intensity of a single attribute, of several attributes or of an overall impression. It is used to find if differences exist, but cannot determine the degree of difference that exists between samples.
ISO 8587:2006 is suited for the following cases: a) evaluation of assessors' performance (training assessors, determining perception thresholds of individuals or groups); b) product assessment (pre-sorting of samples, determination of the influence on intensity levels of one or more parameters and determination of the order of preference in a global hedonic test).

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 8587:1988

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 8587:2006
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
10. 5. 2022.

ИСПРАВКЕ / ИЗМЕНЕ

ОБЈАВЉЕН
ISO 8587:2006/Amd 1:2013

Национална преузимања

Senzorske analize — Metodologija — Klasiranje u nizu

90.93   Одлука о потврђивању стандарда