Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 14673-3:2004

Milk and milk products — Determination of nitrate and nitrite contents — Part 3: Method using cadmium reduction and flow injection analysis with in-line dialysis (Routine method)
2. 2. 2004.

Опште информације

90.93     3. 7. 2025.

ISO

ISO/TC 34/SC 5

Међународни стандард

67.100.01  

енглески   француски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

ISO 14673-3|IDF 189-3:2004 specifies a routine method for the determination of the nitrate and nitrite contents of milk and milk products by cadmium reduction and flow injection analysis (FIA). The method is applicable to hard, semi-hard and soft cheeses of various ages, and processed cheese. The detection limits of the method are 0,5 mg of nitrate ions per kilogram and 1,0 mg of nitrite ions per kilogram, respectively.
The method is also applicable to whey powder, milk powder and milk-based infant food.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 14673-3:2001

ПОВУЧЕН
ISO 14673-3:2001/Cor 1:2002

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 14673-3:2004
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
3. 7. 2025.

Национална преузимања

Mleko i proizvodi od mleka — Određivanje sadržaja nitrata i nitrita — Deo 3: Metoda korišćenjem redukcije kadmijumom i protočne analize injektiranjem sa in-lajn dijalizom (Rutinska metoda)

90.93   Одлука о потврђивању стандарда