Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 11037:2011

Sensory analysis — Guidelines for sensory assessment of the colour of products
13. 7. 2011.

Опште информације

90.93     24. 4. 2023.

ISO

ISO/TC 34/SC 12

Међународни стандард

67.240  

енглески   француски   руски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

ISO 11037:2011 establishes guidelines for the sensory evaluation of the colours of products. The procedures specified are applicable to solid, semi-solid, powder and liquid products, which can be opaque, translucent, cloudy or transparent in nature, as well as matt or glossy.
General information is also given about the viewing and lighting conditions to be used in various situations in sensory analysis, such as difference testing, profile analysis and grading methods, performed by panels of selected assessors or by individual experts in special situations.
ISO 11037:2011 does not deal with consumer testing or with assessment of the metamerism of colours of food products.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 11037:1999

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 11037:2011
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
24. 4. 2023.

Национална преузимања

Senzorske analize — Uputstva za senzorsko ocenjivanje boje proizvoda

90.93 Одлука о потврђивању стандарда