Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 10352:2020

Fibre-reinforced plastics — Moulding compounds and prepregs — Determination of mass per unit area and fibre mass per unit area
31. 8. 2020.

Опште информације

90.20     15. 7. 2025.

ISO

ISO/TC 61/SC 13

Међународни стандард

83.120  

енглески   француски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

This document specifies a method for the determination of the mass per unit area. It also specifies five methods (Method A to Method E) for the determination of the fibre mass per unit area of moulding compounds and prepregs. The five methods are as follows:
— Method A: Extraction by Soxhlet;
— Method B: Extraction by immersion in solvent in a beaker;
— Method C: Decomposition by loss ignition;
— Method D: Extraction by wet combustion;
— Method E: Method by calculation.
This document is applicable to the following types of materials:
— moulding compound and preimpregnated unidirectional sheet, tape, fabric and mats;
— prepregs in which any type of reinforcement (aramid, carbon, glass, etc.) and any type of matrix (thermosetting or thermoplastic) has been used.
Typically, reinforcement fibres are coated with sizing or finishes. These normally dissolve with the resin and are, therefore, included in the resin content.
This document is not applicable to the following types of prepregs:
— those containing reinforcements which are soluble (or partly soluble) in the solvents used to dissolve the resin.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 10352:2010

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 10352:2020
90.20 Почетак поступка преиспитивања стандарда
15. 7. 2025.

Национална преузимања

Пластичне масе ојачане влакнима — Компаунди за пресовање и препрези — Одређивање масе по јединици површине и масе влакна по јединици површине

60.60   Стандард објављен

Преглед

Да бисте видели цео садржај, морате се регистровати или пријавити помоћу корисничког имена које већ имате.

Пријавите се