Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 19036:2019

Microbiology of the food chain — Estimation of measurement uncertainty for quantitative determinations
5. 11. 2019.

Опште информације

60.60     5. 11. 2019.

ISO

ISO/TC 34/SC 9

Међународни стандард

07.100.30  

енглески   француски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

This document specifies requirements and gives guidance for the estimation and expression of measurement uncertainty (MU) associated with quantitative results in microbiology of the food chain.
It is applicable to the quantitative analysis of:
— products intended for human consumption or the feeding of animals;
— environmental samples in the area of food production and food handling;
— samples at the stage of primary production.
The quantitative analysis is typically carried out by enumeration of microorganisms using a colony-count technique. This document is also generally applicable to other quantitative analyses, including:
— most probable number (MPN) techniques;
— instrumental methods, such as impediometry, adenosine triphosphate (ATP) and flow cytometry;
— molecular methods, such as methods based on quantitative polymerase chain reaction (qPCR).
The uncertainty estimated by this document does not include systematic effects (bias).

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO/TS 19036:2006

ПОВУЧЕН
ISO/TS 19036:2006/Amd 1:2009

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 19036:2019
60.60 Стандард објављен
5. 11. 2019.

Национална преузимања

Mikrobiologija lanca hrane – Procena merne nesigurnosti za kvantitativna određivanja

60.60 Стандард објављен