Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 12966-2:2017

Animal and vegetable fats and oils — Gas chromatography of fatty acid methyl esters — Part 2: Preparation of methyl esters of fatty acids
31. 3. 2017.

Опште информације

90.93     8. 11. 2022.

ISO

ISO/TC 34/SC 11

Међународни стандард

67.200.10  

енглески   француски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

ISO 12966-2:2017 specifies methods of preparing the methyl esters of fatty acids.
It includes methods for preparing fatty acid methyl esters from animal and vegetable fats and oils, fatty acids and soaps. To cover different requirements, four methylation methods are specified, namely:
a) a "rapid" transmethylation procedure under alkaline conditions;
b) a "general" transmethylation/methylation procedure under sequential alkaline and acid conditions;
c) a BF3 transmethylation procedure;
d) an alternative procedure using acid-catalysed transmethylation of glycerides.
Methyl esters so produced are used in various analytical procedures requiring such derivatives, e.g. gas-liquid chromatography (GLC), thin-layer chromatography (TLC) and infrared spectrometry (IR).
Milk and milk products (or fat coming from milk and milk products) are excluded from the scope of this document.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 12966-2:2011

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 12966-2:2017
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
8. 11. 2022.

Национална преузимања

Уља и масти биљног и животињског порекла – Гасна хроматографија метилестара масних киселина – Део 2: Припрема метилестара масних киселина

60.60   Стандард објављен