Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 3657:2020

Animal and vegetable fats and oils — Determination of saponification value
17. 4. 2020.
95.99   Повучен   4. 7. 2023.

Опште информације

95.99     4. 7. 2023.

ISO

ISO/TC 34/SC 11

Међународни стандард

67.200.10  

енглески   француски  

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

This document specifies a method for the determination of the saponification value of animal and vegetable fats and oils. The saponification value is a measure of the free and esterified acids present in fats and fatty acids.
The method is applicable to refined and crude vegetable and animal fats.
If mineral acids are present, the results given by this method are not interpretable unless the mineral acids are determined separately.
The saponification value can also be calculated from fatty acid data obtained by gas chromatography analysis as given in Annex B. For this calculation, it is necessary to be sure that the sample does not contain major impurities or is thermally degraded.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 3657:2013

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
ISO 3657:2020
95.99 Повучен
4. 7. 2023.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
ISO 3657:2023

Национална преузимања

Уља и масти биљног и животињског порекла — Одређивање сапонификационог броја

95.99   Повучен