Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 3657:2020

Уља и масти биљног и животињског порекла — Одређивање сапонификационог броја

Animal and vegetable fats and oils - Determination of saponification value (ISO 3657:2020)
22. 6. 2020.
30. 6. 2023.
95.99   Повучен   29. 9. 2023.

Опште информације

95.99     29. 9. 2023.

ISS

E034-2,11

Европски стандард

67.200.10  

енглески   српски  

Термини

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом се утврђује метода за одређивање сапонификационог броја масти и уља биљног и животињског порекла. Сапонификациони број је мера слободних и естерификованих киселина присутних у мастима и масним киселинама.
Метода се примењује на рафинисане и сирове масти биљног и животињског порекла.
У присуству минералних киселина, резултати добијени овом методом не могу да се приказивати ако се минералне киселине не одређују одвојено.
Сапонификациони број може такође да се израчуна из података о масним киселинама који су добијени анализом гасне хроматографије као што је дато у Прилогу B. За ово израчунавање, неоходно је да се осигура да узорак не садржи значајне нечистоће или да је термички деградиран.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 3657:2014

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 3657:2020
95.99 Повучен
29. 9. 2023.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 3657:2023

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 3657:2020

Идентичан са ISO 3657:2020