Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 2918:1975

Meat and meat products — Determination of nitrite content (Reference method)
1. 9. 1975.

Опште информације

90.93     20. 2. 2024.

ISO

ISO/TC 34/SC 6

Међународни стандард

67.120.10  

француски   енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

The method consists in extracting of a test portion with hot water, precipitating of proteine and filtrating. In presence of nitrits formation of a red cloured complex by adding sulfanilamide and naphthylethylenediamine hydrochloride, and photometric measurement at a wavelength of 538 nm.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 2918:1975
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
20. 2. 2024.

Национална преузимања

Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja nitrita (Referentna metoda) - (Identičan sa ISO 2918:1975)

90.93   Одлука о потврђивању стандарда