Овим документом утврђени су захтеви за безбедност и хигијенски захтеви за конструкцију и производњу занатских пекара и уређаја за испуштање пецива које:
а) су намењене за употребу:
- приликом испуштања само хране у облику пасте (тј. крем, тесто итд.);
- приликом испуштања само на тацне;
- као самосталне машине;
- са ручним пуњењем теста у кош;
b) су намењене за ручно пуњење и пражњење тацне/тацни са транспортера;
c) могу да врше само следеће покрете и релевантне правце (видети слику 1а)):
- Z: вертикално кретање стола и/или јединице за испуштање;
- X: хоризонтално кретање транспортера;
- Y: могућа хоризонтална компонента кретања само млазница унутар јединице за испуштање;
д) су опремљене са једним или више кошева чији је капацитет ≤ 60 dm3; и
е) имају укупну дужину тацне транспортера ≤ 1 600 mm;
ф) имају вертикално кретање између млазница и транспортера ≤ 200 mm;
г) имају максималну перформансу испуштања:
- ≤ 60 циклуса/минути са кретањем стола или јединице за испуштање горе/доле;
- ≤ 100 циклуса/минути без кретања стола горе или доле или испуштања;
х) имају максималне перформансе лежишта ≤ 4 тацне у минути.
Ове машине су намењене само за професионалну употребу.
Директиве повезане са овим стандардом
ПРОЈЕКАТ
naSRPS EN 17677:2021
45.99
Слање нацрта FV у CCMC
4. 5. 2022.