Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 13697:2024

Хемијски дезинфицијенси и антисептици – Квантитативно испитивање на непорозној површини за вредновање бактерицидног дејства и дејства на квасце и/или фунгицидног дејства хемијских дезинфицијенаса за употребу у областима које се односе на храну, индустрију, домаћинство и установе, без механичког деловања – Метода испитивања и захтеви без механичког деловања (фаза 2, корак 2)

Chemical disinfectants and antiseptics - Quantitative non-porous surface test for the evaluation of bactericidal and yeasticidal and/or fungicidal activity of chemical disinfectants used in food, industrial, domestic and institutional areas without mechanical action - Test method and requirements without mechanical action (phase 2, step 2)
30. 4. 2024.

Опште информације

60.60     30. 4. 2024.

ISS

Z076

Европски стандард

71.100.35  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овај европски стандард специфицира методу испитивања (фаза 2/корак 2) и минимум захтева за бактерицидна дејства и дејства на квасце и/или фунгицидног дејства хемијских дезинфицијенаса, који су у облику хомогених физички стабилних препарата у тврдој води или у стању када је производ готов, спреман. за употребу водом, у храни, индустрији, домаћинству и установама, искључујући области и ситуације у којима је дезинфекција медицински индикована и искључујући производе који се користе на живим ткивима. Овај документ се односи на производе који се користе за дезинфекцију непорозних површина без механичког дејства. Овај документ се примењује барем на: а) прераду, дистрибуцију и малопродају: 1) хране животињског порекла: i) млека и млечних производа; ii) месо и месне прерађевине; iii) риба, морски плодови и производи; iv) јаја и производи од јаја; v) сточна храна; vi) итд. 2) храна биљног порекла: i) пића; ii) воће, поврће и деривати (укључујући дестилерије и рафинерије шећера); iii) брашно, млевење и печење; iv) сточна храна; v) итд. b) институционалне и домаће области: 1) угоститељски објекти; 2) јавне површине; 3) јавни превоз; 4) школе; 5) расадници; 6) продавнице; 7) спортске просторије; 8) контејнери за отпад (канте); 9) хотели; 10) станови; 11) клинички неосетљива подручја болница; 12) канцеларије; 13) итд. c) остале индустријске области: 1) амбалажни материјал; 2) биотехнологија (квасац, протеини, ензими...); 3) фармацеутски; 4) козметика и тоалетни прибор; 5) текстил; 6) свемирска индустрија, компјутерска индустрија; 7) итд. Овај документ се не примењује када се производ примењује методом аутоматске дезинфекције у ваздуху; у таквим случајевима, видети ЕN 17272.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 13697:2019

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 13697:2024
60.60 Стандард објављен
30. 4. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 13697:2023 IDENTICAL