Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 3657:2023

Масти и уља биљног и животињског порекла – Одређивање сапонификационог броја

Animal and vegetable fats and oils - Determination of saponification value (ISO 3657:2023)
29. 9. 2023.
30. 5. 2025.

Опште информације

60.60     29. 9. 2023.

ISS

E034-2,11

Европски стандард

67.200.10  

енглески   српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом се утврђује метода за одређивање сапонификационог броја масти и уља биљног и животињског порекла. Сапонификациони број је мера слободних и естерификованих киселина присутних у мастима и масним киселинама.
Метода се примењује на рафинисане и сирове масти биљног и животињског порекла.
У присуству минералних киселина, резултати добијени овом методом не могу да се приказивати ако се минералне киселине не одређују одвојено.
Сапонификациони број може такође да се израчуна из података о масним киселинама који су добијени анализом гасне хроматографије као што је дато у Прилогу B. За ово израчунавање, неоходно је да се осигура да узорак не садржи значајне нечистоће или да је термички деградиран.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 3657:2020

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 3657:2023
60.60 Стандард објављен
29. 9. 2023.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 3657:2023 IDENTICAL

Идентичан са ISO 3657:2023 IDENTICAL