50.99 5. 9. 2025.
ISS
Међународни стандард
енглески
Стандард је преведен и налази се у фази "10.99 Унет у програм рада" . Сазнајте више
У овом документу, заједно са ISO 22002-100, утврђени су захтеви за успостављање, примењивање и одржавање претходно потребних програма (ПРП-ова) за контролу опасности по безбедност хране у услугама кетеринга за директно конзумирање од стране потрошача или за понети. Термин „достава хране“ се користи као синоним за услуге кетеринга.
Овај документ се примењује на ресторане, хотеле, покретнe угоститељскe објектe, аутомате за продају хране, институције, радна места (школске или фабричке кафетерије), услуге за путнике у возилу, где се активности везане за изложену храну (нпр. кување, мешање, блендирање, припремање, подгревање) одвијају на лицу места, за директно конзумирање од стране потрошача или за понети. Ово укључује мање активности обраде у малопродајним објектима (нпр. сечење, подела на порције, подгревање).
Овај документ се примењује на све организације, без обзира на величину или сложеност.
Овај документ се не примењује на кухиње за кетерниг ван места припреме и послуживања хране, нити за индустријске кухиње које производе храну која није намењена за непосредну конзумацију.
ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO/TS 22002-2:2014
ПРОЈЕКАТ
dnaSRPS ISO 22002-2:2025
50.99
Дефинитивни текст нацрта стандарда одобрен за објављивање
5. 9. 2025.