Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

dnaSRPS ISO 22002-2:2025

Претходно потребни програми за безбедност хране — Део 2: Кетеринг

Prerequisite programmes on food safety — Part 2: Catering

Опште информације

50.99     5. 9. 2025.

ISS

E034-17

Међународни стандард

67.020     03.080.30  

енглески  

Стандард је преведен и налази се у фази "10.99 Унет у програм рада" . Сазнајте више

Апстракт

У овом документу, заједно са ISO 22002-100, утврђени су захтеви за успостављање, примењивање и одржавање претходно потребних програма (ПРП-ова) за контролу опасности по безбедност хране у услугама кетеринга за директно конзумирање од стране потрошача или за понети. Термин „достава хране“ се користи као синоним за услуге кетеринга.
Овај документ се примењује на ресторане, хотеле, покретнe угоститељскe објектe, аутомате за продају хране, институције, радна места (школске или фабричке кафетерије), услуге за путнике у возилу, где се активности везане за изложену храну (нпр. кување, мешање, блендирање, припремање, подгревање) одвијају на лицу места, за директно конзумирање од стране потрошача или за понети. Ово укључује мање активности обраде у малопродајним објектима (нпр. сечење, подела на порције, подгревање).
Овај документ се примењује на све организације, без обзира на величину или сложеност.
Овај документ се не примењује на кухиње за кетерниг ван места припреме и послуживања хране, нити за индустријске кухиње које производе храну која није намењена за непосредну конзумацију.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO/TS 22002-2:2014

ТРЕНУТНО

ПРОЈЕКАТ
dnaSRPS ISO 22002-2:2025
50.99 Дефинитивни текст нацрта стандарда одобрен за објављивање
5. 9. 2025.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 22002-2:2025 IDENTICAL