Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

dnaSRPS ISO 22002-2:2025

Prethodno potrebni programi za bezbednost hrane — Deo 2: Ketering

Prerequisite programmes on food safety — Part 2: Catering

Опште информације

50.99     5. 9. 2025.

ISS

E034-17

Međunarodni standard

67.020     03.080.30  

engleski  

Standard je preveden i nalazi se u fazi "10.99 Unet u program rada". Saznajte više

Apstrakt

U ovom dokumentu, zajedno sa ISO 22002-100, utvrđeni su zahtevi za uspostavljanje, primenjivanje i održavanje prethodno potrebnih programa (PRP-ova) za kontrolu opasnosti po bezbednost hrane u uslugama keteringa za direktno konzumiranje od strane potrošača ili za poneti. Termin „dostava hrane“ se koristi kao sinonim za usluge keteringa.
Ovaj dokument se primenjuje na restorane, hotele, pokretne ugostiteljske objekte, automate za prodaju hrane, institucije, radna mesta (školske ili fabričke kafeterije), usluge za putnike u vozilu, gde se aktivnosti vezane za izloženu hranu (npr. kuvanje, mešanje, blendiranje, pripremanje, podgrevanje) odvijaju na licu mesta, za direktno konzumiranje od strane potrošača ili za poneti. Ovo uključuje manje aktivnosti obrade u maloprodajnim objektima (npr. sečenje, podela na porcije, podgrevanje).
Ovaj dokument se primenjuje na sve organizacije, bez obzira na veličinu ili složenost.
Ovaj dokument se ne primenjuje na kuhinje za keternig van mesta pripreme i posluživanja hrane, niti za industrijske kuhinje koje proizvode hranu koja nije namenjena za neposrednu konzumaciju.

Životni ciklus

PRETHODNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO/TS 22002-2:2014

TRENUTNO

PROJEKAT
dnaSRPS ISO 22002-2:2025
50.99 Definitivni tekst nacrta standarda odobren za objavljivanje
5. 9. 2025.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 22002-2:2025 IDENTICAL