50.99 5. 9. 2025.
ISS
Međunarodni standard
engleski
Standard je preveden i nalazi se u fazi "10.99 Unet u program rada". Saznajte više
U ovom dokumentu, zajedno sa ISO 22002-100, utvrđeni su zahtevi za uspostavljanje, primenjivanje i održavanje prethodno potrebnih programa (PRP-ova) za kontrolu opasnosti po bezbednost hrane u uslugama keteringa za direktno konzumiranje od strane potrošača ili za poneti. Termin „dostava hrane“ se koristi kao sinonim za usluge keteringa.
Ovaj dokument se primenjuje na restorane, hotele, pokretne ugostiteljske objekte, automate za prodaju hrane, institucije, radna mesta (školske ili fabričke kafeterije), usluge za putnike u vozilu, gde se aktivnosti vezane za izloženu hranu (npr. kuvanje, mešanje, blendiranje, pripremanje, podgrevanje) odvijaju na licu mesta, za direktno konzumiranje od strane potrošača ili za poneti. Ovo uključuje manje aktivnosti obrade u maloprodajnim objektima (npr. sečenje, podela na porcije, podgrevanje).
Ovaj dokument se primenjuje na sve organizacije, bez obzira na veličinu ili složenost.
Ovaj dokument se ne primenjuje na kuhinje za keternig van mesta pripreme i posluživanja hrane, niti za industrijske kuhinje koje proizvode hranu koja nije namenjena za neposrednu konzumaciju.
OBJAVLJEN
SRPS ISO/TS 22002-2:2014
PROJEKAT
dnaSRPS ISO 22002-2:2025
50.99
Definitivni tekst nacrta standarda odobren za objavljivanje
5. 9. 2025.