Објављен
Ovim standardom opisuje se metoda za određivanje BADGE, BFDGE i njihovih proizvoda reakcije u simulatorima hrane:destilovanoj vodi, 3%w/v vodenom rastvoru sirćetne kiseline, 10%v/v vodenom rastvoru etanola i maslinovom ulju ili ulju semena suncokreta. Upotrebljava se metoda tečne hromatografije visoke performanse (HPLC) koja se zasniva na reverznoj fazi HPLC i fluorescentnoj detekciji.
НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.
Commission Directive 2001/61/EC of 8 August 2001 on the use of certain epoxy derivatives in materials and articles intended to come into contact with foodstuffs (Text with EEA relevance)
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 15136:2009
90.93
Одлука о потврђивању стандарда
20. 7. 2022.