Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 17240:2011

Proizvodi od voća i povrća - Određivanje sadržaja kalaja - Metoda plamene atomske apsorpcione spektrometrije

Fruit and vegetable products — Determination of tin content — Method using flame atomic absorption spectrometry
31. 1. 2011.

Опште информације

90.93     3. 5. 2016.

90.20    15. 4. 2021.

ISS

E034-3

Међународни стандард

67.080.01  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim standardom se utvrđuje metoda atomske apsorpcione spektrometrije za određivanje sadržaja kalaja u proizvodima od voća i povrća u opsegu koncentracija od 10 mg/kg do 500 mg/kg. To je brza metoda, posebno pogodna za rutinsko određivanje kalaja u konzerviranom voću i povrću kontaminiranom kalajem koji migrira iz limenki. Metoda se može primenjivati korišćenjem utvrđene količine uzorka na proizvode sa maksimalnim ukupnim sadržajem suve materije od 30 %.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 17240:2011
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
3. 5. 2016.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 17240:2004