Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS E.B1.130:1964

Kupus za industrijsku preradu

Cabbage for industrial processing
1. 9. 1964.
1. 9. 1964.

Опште информације

90.93     31. 1. 2022.

ISS

E034-3

Национални стандард

67.080.20  

српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Propisuju se uslovi kvaliteta sorata kupusa (brassica oleracea, var. Capitata l.) Za industrijsku preradu, sa navedenim sortama za pojedine načine prerade. Zavisno od svojstava glavice razvrstava se u dva kvaliteta: I i II, a prema sortnim odlikama za određeni vid prerade (biološko konzervisanje, sušenje). Propisani su uslovi za oba utvrđena kvaliteta na osnovu spoljašnjeg izgleda glavice, (uz dozvoljeno odstupanje), zrelosti, boje, dok se sortiranje po veličini za rani i kasni kupus, vrši prema masi glavice u kilogramima.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS E.B1.130:1964
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
31. 1. 2022.

Национални прописи и стандарди

Правилник о техничким и другим захтевима за воће, поврће и њихове производе намењене за индустријску прераду

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE