Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS E.B1.130:1964

Kupus za industrijsku preradu

Cabbage for industrial processing
1. 9. 1964.
1. 9. 1964.

Опште информације

90.93     31. 1. 2022.

ISS

E034-3

Nacionalni standard

67.080.20  

srpski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Propisuju se uslovi kvaliteta sorata kupusa (brassica oleracea, var. Capitata l.) Za industrijsku preradu, sa navedenim sortama za pojedine načine prerade. Zavisno od svojstava glavice razvrstava se u dva kvaliteta: I i II, a prema sortnim odlikama za određeni vid prerade (biološko konzervisanje, sušenje). Propisani su uslovi za oba utvrđena kvaliteta na osnovu spoljašnjeg izgleda glavice, (uz dozvoljeno odstupanje), zrelosti, boje, dok se sortiranje po veličini za rani i kasni kupus, vrši prema masi glavice u kilogramima.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS E.B1.130:1964
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
31. 1. 2022.

Nacionalni propisi i standardi

Pravilnik o tehničkim i drugim zahtevima za voće, povrće i njihove proizvode namenjene za industrijsku preradu

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE