Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS E.B1.132:1965

Peršun (koren) za industrijsku preradu

Parsley root for industrial processing
1. 3. 1965.
1. 3. 1965.

Опште информације

90.93     31. 1. 2022.

ISS

E034-3

Национални стандард

67.080.20  

српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Propisuju se uslovi kvaliteta sorata peršuna u korenu (petroselinum hortense l.) Za industrijsku preradu, sa navedenim sortama za pojedine načine prerade. Zavisno od svojstava korena razvrstava se u dva kvaliteta: I i II, a prema sortnim odlikama za određeni vid prerade propisani su uslovi za oba utvrđena kvaliteta na osnovu spoljašnjeg izgleda korena (sa dozvoljenim odstupanjima), zrelosti, boje mirisa, ukusa i dela lisne drške, dok je veličina propisana samo preko ujednačenosti korena.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS E.B1.132:1965
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
31. 1. 2022.

Национални прописи и стандарди

Правилник о техничким и другим захтевима за воће, поврће и њихове производе намењене за индустријску прераду

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE