Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS E.B1.132:1965

Peršun (koren) za industrijsku preradu

Parsley root for industrial processing
1. 3. 1965.
1. 3. 1965.

Опште информације

90.93     31. 1. 2022.

ISS

E034-3

Nacionalni standard

67.080.20  

srpski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Propisuju se uslovi kvaliteta sorata peršuna u korenu (petroselinum hortense l.) Za industrijsku preradu, sa navedenim sortama za pojedine načine prerade. Zavisno od svojstava korena razvrstava se u dva kvaliteta: I i II, a prema sortnim odlikama za određeni vid prerade propisani su uslovi za oba utvrđena kvaliteta na osnovu spoljašnjeg izgleda korena (sa dozvoljenim odstupanjima), zrelosti, boje mirisa, ukusa i dela lisne drške, dok je veličina propisana samo preko ujednačenosti korena.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS E.B1.132:1965
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
31. 1. 2022.

Nacionalni propisi i standardi

Pravilnik o tehničkim i drugim zahtevima za voće, povrće i njihove proizvode namenjene za industrijsku preradu

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE