Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS E.B1.163:1964

Paradajz za industrijsku preradu

Tomatoes for industrial processing
1. 5. 1964.
1. 5. 1964.

Опште информације

90.93     31. 1. 2022.

ISS

E034-3

Национални стандард

67.080.20  

српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Propisuju se uslovi kvaliteta sorata paradajza (lycopersicun esculentum l. Var commune) za industrijsku preradu, sa navedenim sortama za pojedine načine prerade. Zavisno od svojstava ploda razvrstava se u dva kvaliteta: I i II, a prema sortnim odlikama za određeni vid prerade (koncentrisanje, izrada soka, sušenje, smrzavanje) propisani su uslovi za oba utvrđena kvaliteta, na osnovu spoljašnjeg izgleda ploda, zrelosti, boje, sadržaj suve materije i ukupnih kiselina, dok se veličina određuje prečnikom ploda u milimetrima.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS E.B1.163:1964
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
31. 1. 2022.

Национални прописи и стандарди

Правилник о техничким и другим захтевима за воће, поврће и њихове производе намењене за индустријску прераду

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE