Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS E.B1.163:1964

Paradajz za industrijsku preradu

Tomatoes for industrial processing
1. 5. 1964.
1. 5. 1964.

Опште информације

90.93     31. 1. 2022.

ISS

E034-3

Nacionalni standard

67.080.20  

srpski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Propisuju se uslovi kvaliteta sorata paradajza (lycopersicun esculentum l. Var commune) za industrijsku preradu, sa navedenim sortama za pojedine načine prerade. Zavisno od svojstava ploda razvrstava se u dva kvaliteta: I i II, a prema sortnim odlikama za određeni vid prerade (koncentrisanje, izrada soka, sušenje, smrzavanje) propisani su uslovi za oba utvrđena kvaliteta, na osnovu spoljašnjeg izgleda ploda, zrelosti, boje, sadržaj suve materije i ukupnih kiselina, dok se veličina određuje prečnikom ploda u milimetrima.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS E.B1.163:1964
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
31. 1. 2022.

Nacionalni propisi i standardi

Pravilnik o tehničkim i drugim zahtevima za voće, povrće i njihove proizvode namenjene za industrijsku preradu

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE