Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS E.B1.166:1964

Paprika za industrijsku preradu

Pepper for industrial processing
1. 5. 1964.
1. 5. 1964.

Опште информације

90.93     31. 1. 2022.

ISS

E034-3

Национални стандард

67.080.20  

српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Propisuju se uslovi kvaliteta sorata paprike (capsicum annum l.) Za industrijsku preradu, sa navedenim sortama za pojedine načine prerade. Zavisno od svojstava ploda razvrstava se u dva kvaliteta: I i II, a prema sortnim odlikama, a određeni vid prerade (konzervisanje fileta od babure, baura bez semene lože, ajvar, feferona) propisani su uslovi za oba utvrđena kvaliteta na osnovni spoljašnjeg izgleda ploda, zrelosti i boje (sa dozvoljenim odstupanjima) dok je veličina ploda posredno izražena brojem plodova u 1 kg mase.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS E.B1.166:1964
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
31. 1. 2022.

Национални прописи и стандарди

Правилник о техничким и другим захтевима за воће, поврће и њихове производе намењене за индустријску прераду

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE