Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS E.B1.166:1964

Paprika za industrijsku preradu

Pepper for industrial processing
1. 5. 1964.
1. 5. 1964.

Опште информације

90.93     31. 1. 2022.

ISS

E034-3

Nacionalni standard

67.080.20  

srpski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Propisuju se uslovi kvaliteta sorata paprike (capsicum annum l.) Za industrijsku preradu, sa navedenim sortama za pojedine načine prerade. Zavisno od svojstava ploda razvrstava se u dva kvaliteta: I i II, a prema sortnim odlikama, a određeni vid prerade (konzervisanje fileta od babure, baura bez semene lože, ajvar, feferona) propisani su uslovi za oba utvrđena kvaliteta na osnovni spoljašnjeg izgleda ploda, zrelosti i boje (sa dozvoljenim odstupanjima) dok je veličina ploda posredno izražena brojem plodova u 1 kg mase.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS E.B1.166:1964
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
31. 1. 2022.

Nacionalni propisi i standardi

Pravilnik o tehničkim i drugim zahtevima za voće, povrće i njihove proizvode namenjene za industrijsku preradu

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE