Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS E.B2.135:1964

Breskve za industrijsku preradu

Peaches for industrial processing
1. 6. 1964.
1. 6. 1964.

Опште информације

90.93     31. 1. 2022.

ISS

E034-3

Национални стандард

67.080.10  

српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Propisuju se uslovi kvaliteta sorata breskve (prunus persica l.) Za industrijsku preradu. Zavisno od svojstava ploda breskva se razvrstava u dva kvaliteta: I i II, a prema sortnim odlikama za određeni vid prerade (kompot, pasterizovana breskva, smrznuta breskva, kašasti sok) propisani su uslovi za oba utvrđena kvaliteta na osnovu spoljašnjeg izgleda plodova, zrelosti, boje, sadržaja suve materije, sadržaja kiselina i unutrašnjih karakteristika ploda, dok je veličina data prečnikom u mm. Dati su uslovi pakovanja, ambalaže.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS E.B2.135:1964
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
31. 1. 2022.

Национални прописи и стандарди

Правилник о техничким и другим захтевима за воће, поврће и њихове производе намењене за индустријску прераду

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE