Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS E.B2.135:1964

Breskve za industrijsku preradu

Peaches for industrial processing
1. 6. 1964.
1. 6. 1964.

Опште информације

90.93     31. 1. 2022.

ISS

E034-3

Nacionalni standard

67.080.10  

srpski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Propisuju se uslovi kvaliteta sorata breskve (prunus persica l.) Za industrijsku preradu. Zavisno od svojstava ploda breskva se razvrstava u dva kvaliteta: I i II, a prema sortnim odlikama za određeni vid prerade (kompot, pasterizovana breskva, smrznuta breskva, kašasti sok) propisani su uslovi za oba utvrđena kvaliteta na osnovu spoljašnjeg izgleda plodova, zrelosti, boje, sadržaja suve materije, sadržaja kiselina i unutrašnjih karakteristika ploda, dok je veličina data prečnikom u mm. Dati su uslovi pakovanja, ambalaže.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS E.B2.135:1964
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
31. 1. 2022.

Nacionalni propisi i standardi

Pravilnik o tehničkim i drugim zahtevima za voće, povrće i njihove proizvode namenjene za industrijsku preradu

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE