Објављен
Ovim standardom se utvrđuju bezbednosni i higijenski zahtevi za projektovanje i proizvodnju rezača "francuskog" hleba (bageta) koji se koriste u ugostiteljstvu, uzimajući u obzir postavljanje, čišćenje, rad i održavanje. Ove mašine su namenjene za sečenje bageta ili sličnih vrsta hleba u obliku dugačkih štapova na kriške. Ove mašine se postavljaju na sto, poseban nosač ili integralno postolje. Ovaj standard obuhvata sve značajne opasnosti, opasne situacije i događaje u vezi sa ovim mašinama kada se one koriste. Standardom su obuhvaćeni zahtevi za bezbednu upotrebu mašina, uključujući: punjenje, sečenje, pražnjenje, čišćenje, uklanjanje mrvica i održavanje.
НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.
ПОВУЧЕН
SRPS EN 14655:2008
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 14655:2011
90.60
Завршетак поступка преиспитивања стандарда
2. 12. 2017.
МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ