Objavljen
Ovim standardom se utvrđuju bezbednosni i higijenski zahtevi za projektovanje i proizvodnju rezača "francuskog" hleba (bageta) koji se koriste u ugostiteljstvu, uzimajući u obzir postavljanje, čišćenje, rad i održavanje. Ove mašine su namenjene za sečenje bageta ili sličnih vrsta hleba u obliku dugačkih štapova na kriške. Ove mašine se postavljaju na sto, poseban nosač ili integralno postolje. Ovaj standard obuhvata sve značajne opasnosti, opasne situacije i događaje u vezi sa ovim mašinama kada se one koriste. Standardom su obuhvaćeni zahtevi za bezbednu upotrebu mašina, uključujući: punjenje, sečenje, pražnjenje, čišćenje, uklanjanje mrvica i održavanje.
NAPOMENA: Ukoliko se u polju sa nazivom direktive ne nalazi reč „harmonizovan“ (obeležena zelenom bojom), to znači da evropski standard nije citiran u OJEU.
POVUČEN
SRPS EN 14655:2008
OBJAVLJEN
SRPS EN 14655:2011
90.60
Završetak postupka preispitivanja standarda
2. 12. 2017.
MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE