Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 24333:2012

Жита и производи од жита - Узимање узорака

Cereals and cereal products - Sampling (ISO 24333:2009)
30. 1. 2012.

Опште информације

60.60     30. 1. 2012.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

From plan 2011

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim standardom utvrđuju se zahtevi za dinamičko ili statičko uzorkovanje žita i proizvoda od žita, ručnim ili mehaničkim sredstvima, za procenu njihovog kvaliteta i stanja. Standard se primenjuje za uzorkovanje pri određivanju heterogeneno distribuiranih kontaminenata, nepoželjnih supstanci, i obično homogeno distribuiranih parametara kao što su oni koji se koriste za procenu kvaliteta ili usklađenosti sa specifikacijom. Standard se može koristiti da se odrede insekti u partiji zrna.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 6644:2009

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 13690:2009

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 24333:2012
60.60 Стандард објављен
30. 1. 2012.

РЕВИДИРАН ОД

ПРОЈЕКАТ
prSRPS EN ISO 24333:2025

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 24333:2009/AC:2010

Идентичан са EN ISO 24333:2009

Идентичан са ISO 24333:2009

Национални прописи и стандарди

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
ПРАВИЛНИК о анализаторима за мерење садржаја протеина у житу

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина