Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 24333:2012

Žita i proizvodi od žita - Uzimanje uzoraka

Cereals and cereal products - Sampling (ISO 24333:2009)
30. 1. 2012.

Опште информације

60.60     30. 1. 2012.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

From plan 2011

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim standardom utvrđuju se zahtevi za dinamičko ili statičko uzorkovanje žita i proizvoda od žita, ručnim ili mehaničkim sredstvima, za procenu njihovog kvaliteta i stanja. Standard se primenjuje za uzorkovanje pri određivanju heterogeneno distribuiranih kontaminenata, nepoželjnih supstanci, i obično homogeno distribuiranih parametara kao što su oni koji se koriste za procenu kvaliteta ili usklađenosti sa specifikacijom. Standard se može koristiti da se odrede insekti u partiji zrna.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 6644:2009

POVUČEN
SRPS EN ISO 13690:2009

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 24333:2012
60.60 Standard objavljen
30. 1. 2012.

REVIDIRAN OD

PROJEKAT
prSRPS EN ISO 24333:2025

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 24333:2009/AC:2010

Identičan sa EN ISO 24333:2009

Identičan sa ISO 24333:2009

Nacionalni propisi i standardi

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
PRAVILNIK o analizatorima za merenje sadržaja proteina u žitu

MINISTARSTVO PRIVREDE

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina