Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 7304-2:2013

Testenina proizvedena od krupice (griza) od durum pšenice — Procena kvaliteta kuvanja senzorskom analizom — Deo 2: Rutinska metoda

Alimentary pasta produced from durum wheat semolina — Estimation of cooking quality by sensory analysis — Part 2: Routine method
31. 5. 2013.

Опште информације

90.93     3. 12. 2023.

90.20    15. 10. 2028.

ISS

E034-4

Међународни стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim delom međunarodnog standarda se utvrđuje metoda senzorskom analizom za procenu kvaliteta kuvanja testenine, u obliku dugačkih, čvrstih lanaca (npr. špagete) ili kratkih, šupljih lanaca (npr. makaroni), proizvedenih od krupice (griza) od durum pšenice, na osnovu karakteristika testenina, kao što su otpuštanje skroba, žilavost i čvrstina (tj. tekstura). Standard se ne primenjuje na testenine u obliku malih lanaca koji se obično koriste u supama.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 7304-2:2013
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
3. 12. 2023.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 7304-2:2008

Национални прописи и стандарди

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина