Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 7304-2:2013

Testenina proizvedena od krupice (griza) od durum pšenice — Procena kvaliteta kuvanja senzorskom analizom — Deo 2: Rutinska metoda

Alimentary pasta produced from durum wheat semolina — Estimation of cooking quality by sensory analysis — Part 2: Routine method
31. 5. 2013.

Опште информације

90.93     3. 12. 2023.

90.20    15. 10. 2028.

ISS

E034-4

Međunarodni standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim delom međunarodnog standarda se utvrđuje metoda senzorskom analizom za procenu kvaliteta kuvanja testenine, u obliku dugačkih, čvrstih lanaca (npr. špagete) ili kratkih, šupljih lanaca (npr. makaroni), proizvedenih od krupice (griza) od durum pšenice, na osnovu karakteristika testenina, kao što su otpuštanje skroba, žilavost i čvrstina (tj. tekstura). Standard se ne primenjuje na testenine u obliku malih lanaca koji se obično koriste u supama.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 7304-2:2013
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
3. 12. 2023.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 7304-2:2008

Nacionalni propisi i standardi

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina