Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 62552-3:2021

Фрижидери за употребу у домаћинству – Карактеристике и методе испитивања – Део 3: Потрошња енергије и запремина

Household refrigerating appliances - Characteristics and test methods - Part 3: Energy consumption and volume
30. 4. 2021.

Опште информације

60.60     29. 4. 2021.

ISS

N061

Европски стандард

97.030  

енглески  

седница 2021-03-31

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

IEC 62552-3:2015 утврђује суштинске карактеристике и методе за провере карактеристика фрижидера за употребу у домаћинству и сличну употребу, са унутрашњом природном конвекцијом или принуднидним струјањем ваздуха. Овај део IEC 62552 описује методе за одређивање карактеристика потрошње енергије и дефинише како се оне могу саставити за процену потрошње енергије под различитим условима употребе и климатским условима. Овај део IEC 62552 такође дефинише одређивање запремине. - Сви делови стандарда су у великој мери преписани и ажурирани како би се носили са новим захтевима за испитивање, новим конфигурацијама производа, појавом електронских контрола производа и рачунарском опремом за прикупљање и обраду података у просторији за испитивање. - Ради ефикасније анализе и да би се боље окарактерисале кључне карактеристике производа под различитим радним условима, подаци о испитивањима из многих енергетских испитивања у Делу 3 (овај део) сада су подељени на компоненте (као што су стабилно стање и одмрзавање и опоравак). Приступ одређивању потрошње енергије потпуно је ревидиран, а сада је укључено много интерних провера како би се осигурало да подаци који испуњавају захтеве стандарда буду што прецизнији и високог квалитета. - Део 3 (овај део) сада пружа метод за квантификовање сваке од релевантних енергетских компоненти и приступа како се оне могу комбиновати за процену енергије под различитим условима, очекујући да ће различити региони одабрати компоненте и пондере који су најприкладнији при подешавању и њихове локалне перформансе и критеријуме енергетске ефикасности уз коришћење јединственог скупа глобалних тест мерења. - За мерења потрошње енергије у Делу 3 (овај део), ниједна термичка маса (испитни пакети) није укључена у било који одељак, а температуре одељка се заснивају на просеку сензора температуре ваздуха (у поређењу са температуром у најтоплијем испитном пакету). Такође постоје значајне разлике у положају температурних сензора у одмрзнутим одељцима. - Испитивање потрошње енергије у Делу 3 (овај део) сада има две одређене температуре околине (16°C и 32°C). - У делу 3 (овај део) додато је испитивање енергетске ефикасности обраде оптерећења. - Додата су испитивања (и перформансе (део 2) и енергије (део 3 (овај део)) за апарате за складиштење вина.

Повезане директиве

НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 62552-3:2021
60.60 Стандард објављен
29. 4. 2021.

ИСПРАВКЕ / ИЗМЕНЕ

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 62552-3:2021/A11:2025

Повезани пројекти

Идентичан са EN 62552-3:2020

Идентичан са IEC 62552-3:2015 ED1 MODIFIED