Објављен
IEC 62552-3:2015 утврђује суштинске карактеристике и методе за провере карактеристика фрижидера за употребу у домаћинству и сличну употребу, са унутрашњом природном конвекцијом или принуднидним струјањем ваздуха. Овај део IEC 62552 описује методе за одређивање карактеристика потрошње енергије и дефинише како се оне могу саставити за процену потрошње енергије под различитим условима употребе и климатским условима. Овај део IEC 62552 такође дефинише одређивање запремине. - Сви делови стандарда су у великој мери преписани и ажурирани како би се носили са новим захтевима за испитивање, новим конфигурацијама производа, појавом електронских контрола производа и рачунарском опремом за прикупљање и обраду података у просторији за испитивање. - Ради ефикасније анализе и да би се боље окарактерисале кључне карактеристике производа под различитим радним условима, подаци о испитивањима из многих енергетских испитивања у Делу 3 (овај део) сада су подељени на компоненте (као што су стабилно стање и одмрзавање и опоравак). Приступ одређивању потрошње енергије потпуно је ревидиран, а сада је укључено много интерних провера како би се осигурало да подаци који испуњавају захтеве стандарда буду што прецизнији и високог квалитета. - Део 3 (овај део) сада пружа метод за квантификовање сваке од релевантних енергетских компоненти и приступа како се оне могу комбиновати за процену енергије под различитим условима, очекујући да ће различити региони одабрати компоненте и пондере који су најприкладнији при подешавању и њихове локалне перформансе и критеријуме енергетске ефикасности уз коришћење јединственог скупа глобалних тест мерења. - За мерења потрошње енергије у Делу 3 (овај део), ниједна термичка маса (испитни пакети) није укључена у било који одељак, а температуре одељка се заснивају на просеку сензора температуре ваздуха (у поређењу са температуром у најтоплијем испитном пакету). Такође постоје значајне разлике у положају температурних сензора у одмрзнутим одељцима. - Испитивање потрошње енергије у Делу 3 (овај део) сада има две одређене температуре околине (16°C и 32°C). - У делу 3 (овај део) додато је испитивање енергетске ефикасности обраде оптерећења. - Додата су испитивања (и перформансе (део 2) и енергије (део 3 (овај део)) за апарате за складиштење вина.
НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 62552-3:2021
60.60
Стандард објављен
29. 4. 2021.
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 62552-3:2021/A11:2025