Повучен
Ovim međunarodnim standardom se utvrđuju tri metode (dve titri¬metrijske i jedna potenciometrijska) za određivanje kiselosti masti i ulja životinjskog i biljnog porekla, koje se u daljem delu teksta navode kao masti. Kiselost se obično izražava kao kiselinski broj ili, alternativno, kao konvencionalno izračunata kiselost. Ovaj međunarodni standard se primenjuje na rafinisane i sirove masti i ulja biljnog i životinjskog porekla, masne kiseline iz sapunice ili tehničke masne kiseline. Metoda se ne primenjuje na voskove. Pošto su metode potpuno nespecifične, one se ne mogu koristiti za pravljenje razlike između mineralnih kiselina, slobodnih masnih kiselina i drugih organskih kiselina. Stoga kiselinski broj uključuje sve mineralne kiseline koje mogu biti prisutne.
ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 660:2011
ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 660:2015
95.99
Повучен
26. 2. 2021.
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 660:2021
МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ