Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 660:2015

Masti i ulja biljnog i životinjskog porekla — Određivanje kiselinskog broja i kiselosti

Animal and vegetable fats and oils - Determination of acid value and acidity (ISO 660:2009)
23. 12. 2015.
23. 12. 2015.
95.99 Повучен   26. 2. 2021.

Опште информације

95.99     26. 2. 2021.

ISS

E034-2,11

Европски стандард

67.200.10  

српски  

Plan 2015

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuju tri metode (dve titri¬metrijske i jedna potenciometrijska) za određivanje kiselosti masti i ulja životinjskog i biljnog porekla, koje se u daljem delu teksta navode kao masti. Kiselost se obično izražava kao kiselinski broj ili, alternativno, kao konvencionalno izračunata kiselost. Ovaj međunarodni standard se primenjuje na rafinisane i sirove masti i ulja biljnog i životinjskog porekla, masne kiseline iz sapunice ili tehničke masne kiseline. Metoda se ne primenjuje na voskove. Pošto su metode potpuno nespecifične, one se ne mogu koristiti za pravljenje razlike između mineralnih kiselina, slobodnih masnih kiselina i drugih organskih kiselina. Stoga kiselinski broj uključuje sve mineralne kiseline koje mogu biti prisutne.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 660:2011

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 660:2015
95.99 Повучен
26. 2. 2021.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 660:2021

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 660:2009

Идентичан са ISO 660:2009 IDENTICAL

Прописи

"Сл. гласник РС" бр. 50/2019 50/2019
ПРАВИЛНИК о квалитету уситњеног меса, полупроизвода од меса и производа од меса

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ