Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 660:2021

Уља и масти биљног и животињског порекла - Одређивање киселинског броја и киселости

Animal and vegetable fats and oils - Determination of acid value and acidity (ISO 660:2020)
26. 2. 2021.
30. 6. 2023.

Опште информације

60.60     26. 2. 2021.

ISS

E034-2,11

Европски стандард

67.200.10  

енглески   српски  

Термини

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим међународним стандардом се утврђују три методе (две титриметријске и једна потенциометријска) за одређивање киселости масти и уља животињског и биљног порекла, које се у даљем делу текста наводе као масти. Киселост се обично изражава као киселински број или, aлтернативно, као конвенционално израчуната киселост. Овај међународни стандард се примењује на рафинисане и сирове масти и уља биљног и животињског порекла, масне киселине из сапунице или техничке масне киселине. Метода се не примењује на воскове. Пошто су методе попуно неспецифичне, oне не могу правити разлику између минералних киселина, слободних масних и других органских киселина. Из тог разлога, киселински број обухвата све минералне киселине које могу бити присутне. Млеко и производи од млека (или масти које потичу од млека и производа од млека) су искључена из предмета и подручја примене овога стандарда.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 660:2015

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 660:2021
60.60 Стандард објављен
26. 2. 2021.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 660:2020

Идентичан са ISO 660:2020