Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 16779:2017

Senzorske analize – Ocenjivanje (određivanje i verifikacija) roka trajanja prehrambenih proizvoda

Sensory analysis — Assessment (determination and verification) of the shelf life of foodstuffs
25. 12. 2017.

Опште информације

90.93     9. 3. 2023.

90.20    15. 1. 2028.

ISS

E034-12

Међународни стандард

67.240  

енглески  

Plan 2017

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuju metode za određivanje i verifikaciju roka trajanja prehrambenih proizvoda senzorskim ispitivanjima. Senzorske karakteristike koje se ocenjuju su promene u izgledu, mirisu, ukusu, trigeminalnim osećajima i teksturi tokom pretpostavljenih perioda čuvanja. Namenjen je kao podrška razvoju individualnih pristupa.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 16779:2017
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
9. 3. 2023.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 16779:2015