Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 16779:2017

Senzorske analize – Ocenjivanje (određivanje i verifikacija) roka trajanja prehrambenih proizvoda

Sensory analysis — Assessment (determination and verification) of the shelf life of foodstuffs
25. 12. 2017.

Опште информације

90.93     9. 3. 2023.

90.20    15. 1. 2028.

ISS

E034-12

Međunarodni standard

67.240  

engleski  

Plan 2017

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuju metode za određivanje i verifikaciju roka trajanja prehrambenih proizvoda senzorskim ispitivanjima. Senzorske karakteristike koje se ocenjuju su promene u izgledu, mirisu, ukusu, trigeminalnim osećajima i teksturi tokom pretpostavljenih perioda čuvanja. Namenjen je kao podrška razvoju individualnih pristupa.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 16779:2017
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
9. 3. 2023.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 16779:2015