Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 1673:2021

Машине за прехрамбену индустрију – Ротационе етажне пећи – Захтеви за безбедност и хигијенски захтеви

Food processing machinery - Rotary rack ovens - Safety and hygiene requirements
31. 3. 2021.

Опште информације

60.60     31. 3. 2021.

ISS

E153

Европски стандард

67.260     97.040.20  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим стандардом се утврђују захтеви за безбедност и хигијенски захтеви за пројектовање и производњу ротационих етажних пећи које могу да буду са једним колицима или више колица. Ове пећи су намењене за професионалну употребу у прехрамбеној индустрији и радионицама (пекаре, производња пецива итд.) за шаржно печење намирница које садрже брашно, воду и друге додатке и/или адитиве. Овај документ је применљив на пећи које се користе само за прехрамбене производе, осим оних које садрже испарљиве запаљиве састојке (испарљива органска једињења, нпр. алкохол, уље,). Овај документ је применљив на пећи у којима се пара ствара поступком испаравања воде за пиће на врућим површинама. Следеће машине су искључене: - експерименталне и испитне машине које произвођач развија; - машине за непрофесионалну употребу.

Повезане директиве

Директиве повезане са овим стандардом

2006/42/EC

Директива за машине (MD)

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 1673:2011

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 1673:2021
60.60 Стандард објављен
31. 3. 2021.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 1673:2020