Објављен
Овим стандардом се утврђују захтеви за безбедност и хигијенски захтеви за пројектовање и производњу ротационих етажних пећи које могу да буду са једним колицима или више колица. Ове пећи су намењене за професионалну употребу у прехрамбеној индустрији и радионицама (пекаре, производња пецива итд.) за шаржно печење намирница које садрже брашно, воду и друге додатке и/или адитиве. Овај документ је применљив на пећи које се користе само за прехрамбене производе, осим оних које садрже испарљиве запаљиве састојке (испарљива органска једињења, нпр. алкохол, уље,). Овај документ је применљив на пећи у којима се пара ствара поступком испаравања воде за пиће на врућим површинама. Следеће машине су искључене: - експерименталне и испитне машине које произвођач развија; - машине за непрофесионалну употребу.
Директиве повезане са овим стандардом
ПОВУЧЕН
SRPS EN 1673:2011
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 1673:2021
60.60
Стандард објављен
31. 3. 2021.