Objavljen
Ovim standardom se utvrđuju zahtevi za bezbednost i higijenski zahtevi za projektovanje i proizvodnju rotacionih etažnih peći koje mogu da budu sa jednim kolicima ili više kolica. Ove peći su namenjene za profesionalnu upotrebu u prehrambenoj industriji i radionicama (pekare, proizvodnja peciva itd.) za šaržno pečenje namirnica koje sadrže brašno, vodu i druge dodatke i/ili aditive. Ovaj dokument je primenljiv na peći koje se koriste samo za prehrambene proizvode, osim onih koje sadrže isparljive zapaljive sastojke (isparljiva organska jedinjenja, npr. alkohol, ulje,). Ovaj dokument je primenljiv na peći u kojima se para stvara postupkom isparavanja vode za piće na vrućim površinama. Sledeće mašine su isključene: - eksperimentalne i ispitne mašine koje proizvođač razvija; - mašine za neprofesionalnu upotrebu.
NAPOMENA: Ukoliko se u polju sa nazivom direktive ne nalazi reč „harmonizovan“ (obeležena zelenom bojom), to znači da evropski standard nije citiran u OJEU.
POVUČEN
SRPS EN 1673:2011
OBJAVLJEN
SRPS EN 1673:2021
60.60
Standard objavljen
31. 3. 2021.